22. februar 2021

Official YouTube Artist Channel

Video channel, Topic channel, YouTube Music channel…

YouTube er – ligesom så mange andre digitale platforme – ved at smelte sammen med funktioner, som vi ellers er vant til at forbruge på forskellige kanaler. Én af de helt store ændringer, er YouTube Music, som stille og roligt tager sit indtog som en major musikstreamingtjeneste. Det skyldes ikke mindst YouTubes egen – ret aggressive – markedsføring på det almindelige content YouTube, hvor man som bruger hele tiden tilbydes en premium account der udover at være reklamefri også tilbyder musiktjenestedelen på mobile enheder.

Overgangstiden forvirrer både brugere og content creators. Det er vist tid til en forårsrengøring og til at forstå forskellene på de forskellige typer profiler, der alle tilbyder og genbruger det samme content, stort set.


YouTube video content creator channel
Videokanalen er vores content kanal. Altså dér, hvor vi oploader vores videoer content. Det kan være indhold, der er kategoriseret som underholdning eller musik. I vores tilfælde er vores indhold kategoriseret som underholdning, selvom det primære udtryk på 80% af vores videoer er musik. Den tekniske forklaring er, at vi har en YouTube-monitizationpartner/manager, Splay One, som administrerer vores monitization (almindelige ads og premium ads plus partnerskaber). YouTubes – altså Googles – monitizationsystem fungerer sådan, at det i skrivende stund kun kan håndtere én type kategori, når der skal claimes rettigheder og ads-penge. Det er i det hele taget temmeligt teknisk, og kræver vist sit helt eget indlæg, at klarlægge forretningsgangen på YouTube, når det gælder monitization. Så tilbage til indholdet, som brugerne ser – det er vores underholdningsvideoer på vores video channel.

YouTube topic channel
YouTube har også algoritme, der samler content, indenfor emner, artister og creators. Derfor har vi haft en YouTube topic channel. Den “profil” har vi som udgangspunkt ikke nogen mulighed for at påvirke. Det vil vi jo altid gerne have.

Official YouTube Artist channel – OAC
Derfor var vi også glade, da vores label, Universal Music Denmark, spurgte, om ikke vi skulle konvertere vores almindelige content channel til en OAC – official YouTube artist channel. Og hvad betyder det så?